Inici  ·  Avís legal  ·  Accessibilitat  ·  XHTML 1.0  ·  CSS 2.1  ·    · 
      
 
 
Compartir en facebook

La Finca d’Alforí de Dalt


La finca d’Alforí de Dalt és una finca pública, presenta una extensió de 271,5 ha, situada al nord del terme municipal de Ciutadella de Menorca on, geològicament parlant, coincideix en el flanc menorquí de Tramuntana.

Alforí de Dalt és una finca amb una gran diversitat de flora, comunitats i hàbitats que varien al llarg del territori segons el substrat geològic, la influència de la mar i els vents i l’acció humana. Els valors naturals d’aquesta zona han permès que tant la zona marina adjacent com la terrestre formin part dels espais de Xarxa Natura 2000, a part de ser designada la part terrestre com Àrea Natural d’Especial Interès i la marina com a Reserva Marina. D’igual varietat es presenten els elements etnològics que ens podem trobar a la finca, passant per les coves dels penya-segats a les coves de carboners i dels pous als tancats de bestiar.

La finca va ser expropiada per la Direcció General de Costes l’any 1999 i no va ser fins l’any 2007 que es va acordar una mutació demanial entre aquest a l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals d'una part de la finca, quedant la resta de la superfície com bé de domini públic marítim terrestre. L’any 2015 l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals cedeix part de la gestió de la finca al Consell Insular de Menorca en el marc de l’Agència Reserva de Biosfera, on una de les tasques a desenvolupar és la creació d’un programa d’educació ambiental. A partir del enllaços d’aquesta pàgina podreu trobar tota la informació sobre les activitats proposades i la informació sobre la finca d’Alforí de Dalt.

alzina arbol testudo

incendi pared seca Platja pilar 

 
 

 
 
Reserva de la Biosfera de Menorca Consell Insular de Menorca Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente  MAB
 
IME OBSAM Associació Leader Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca IDE Menorca Web Turisme Menorca

Agència Menorca Reserva de Biosfera - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera - Consell Insular de Menorca
Plaça Biosfera, 5 / 07703 Maó (Menorca) Illes Balears / Tel: 971 35 62 51